Kapalı Rahim Ameliyatı İstanbul

    Dişi üreme sistemindeki tüm organlar, birlikte çalışarak kişinin doğurgan ve sağlıklı kalmasını sağlarlar. Bu organların tamamı ergenlik döneminin sonlarına kadar büyür ve gelişir. Her biri, kişinin yaşı, sağlık durumu ve benzer faktörler neticesinde bazı küçük değişimler geçirir. Bu organlar arasında her ay değişim geçiren ve kendisini farklı süreçler kapsamında şekillendiren tek organ rahimdir. Ergenliğe giren dişi bireylerde rahim duvarı, her ay bir miktar kalınlaşır. Bu kalınlaşma, olası gebeliklere uygun bir ortam hazırlamak amacıyla meydana gelir. Kapalı rahim ameliyatı İstanbul için bize ulaşın.

    Eğer yumurta hücresi döllenmez, yani gebelik gerçekleşmezse rahim duvarı yıkılır ve adet kanı ile vücuttan atılır. Elbette bu kadar değişimin yaşandığı rahimde, bazı süreçlerin ters gitmesiyle tehlikeli hastalıklar da gözlenebilmektedir. Bu hastalıklar arasında rahim kanseri veya rahim ağzı kanseri gibi son derece ciddi rahatsızlıklarda bulunmaktadır. Örneklerini vermiş olduğumuz hastalıkların, güvenli ve etkili bir şekilde tedavi edilebilmesi için kapalı rahim ameliyatı gibi gelişmiş uygulamalara başvurmak gerekebilir. Yazının devamında ‘’Kapalı rahim alma ameliyatı nasıl yapılır?’’, ‘’Laparoskopik histerektomi nedir?’’, ‘’Laparoskopik rahim ameliyatı ne kadar sürer?’’ ve ‘’Laparoskopik rahim alma ameliyatı ağrılı mıdır?’’ gibi sorulara yanıt bulabilirsiniz. İstanbul kapalı rahim ameliyatı hakkında bilgi almak için bize ulaşabilir; kapsamlı bir görüşme için Prof. Dr. Hüseyin Cengiz gibi uzman bir jinekologdan randevu alabilirsiniz.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Nedir?

    Kapalı rahim ameliyatı, tehlikeli veya inatçı bir rahatsızlık durumunda rahmin, kapalı ameliyat teknikleriyle alındığı cerrahi operasyondur. Bu operasyon laparoskopik rahim ameliyatı veya laparoskopik histerektomi olarak da bilinmektedir. Aynı şekilde halk arasında kapalı rahim alma ameliyatı ismiyle de anılabilmektedir.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Neden Yapılır?

    Kapalı rahim ameliyatı şu gibi sağlık sorunları nedeniyle yapılabilmektedir:

    • Rahme bağlı şiddetli kanama.
    • İlerlemiş olan endometriozis hastalığı veya çikolata kisti hastalığı.
    • Rahim sarkması.
    • Kasık ağrısı
    • Rahim ağzı kanseri. (Serviks kanseri.)
    • Rahim kanseri.

    Bu gibi durumlarda rahmin, kapalı rahim alma ameliyatı ile alınması gerekebilir. 

    Kapalı Rahim Ameliyatının Avantajları Nelerdir?

    Kapalı rahim ameliyatının avantajları şunlardır:

    • Kapalı rahim ameliyatı, klasik histerektomi ameliyatına kıyasla daha hızlı ve daha sorunsuz bir iyileşme süreci vaat etmektedir.
    • Ameliyat sonrasında enfeksiyon riski daha düşüktür.
    • Ameliyat sırasında atılan kesilerin boyutu çok küçüktür. Bu yüzden dikiş izlerinin görünürlüğü, özellikle de iyileşme sürecinin ardından son derece azdır.
    • Açık rahim ameliyatına kıyasla daha moderndir.

    Kapalı rahim ameliyatının avantajları bu şekilde sıralanabilir.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

    Kapalı rahim ameliyatının süresi 1 saat ila 1,5 saat kadardır. Ancak ameliyatın süresi, planlanan işlemlerin kapsamına ve ameliyatı gerekli kılan rahatsızlığa göre kişiden kişiye değişebilir.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

    Kapalı rahim ameliyatının, tüm cerrahi ve medikal uygulamalar gibi birtakım riskleri vardır. Bu risklerin başında, hastalıkla ilgili olmayan organların zarar görmesi, kanama ve enfeksiyon gibi riskler bulunur. Ancak kapalı ameliyat teknikleriyle yapılan kadın hastalıkları tedavileri, özellikle de enfeksiyon açısından çok daha risksizdirler. Ameliyat, uzman bir kadın doğum hekimi tarafından, ideal şartlar altında gerçekleştirilirse bahsi geçen tüm riskler son derece düşüktür.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Kapalı rahim ameliyatı yaptıracak olan hastalar, anestezi uygulaması için çeşitli tetkiklerden geçerler. Böylece hastaya yapılacak olan anestezi uygulamasının türü ve detayları kararlaştırılabilir. Ameliyat çoğunlukla genel anestezi altında gerçekleşir yani hastaların ameliyat sırasında ağrı hissetmesi imkânsızdır. Ameliyat sırasında hastanın göbek deliği çevresine, boyutu son derece küçük kesiler atılır. 10 milimetre civarında olan bu kesilerden, rahme, mikro kamera gönderilir. Mikro kameradan gelen görüntüler eşliğinde, planlanan işlemler gerçekleştirilir. Böylece rahim başarı ile alınmış olur. Kapalı rahim ameliyatı, daha önce de bahsettiğimiz gibi 60 ila 90 dakika arasında son bulmaktadır.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

    Kapalı rahim ameliyatı yaptıran hastalar, ameliyatın arından bir gece kadar hastanede kalırlar. Hastane misafirliği boyunca hastanın vital bulguları düzenli olarak kontrol edilir. Ertesi gün ise taburcu edilirler. Kapalı rahim ameliyatı olan kadınlar 1 hafta içerisinde büyük oranda iyileşirler. İyileşme durumlarına bağlı olarak doktorun da önerisiyle gündelik yaşamlarına dönebilirler. Ancak yine de yaklaşık 4 hafta kadar bazı konulara dikkat etmeleri gerekir.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    Kapalı rahim ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

    • Önerilen süre boyunca duş alınmamalıdır.
    • Doktorun reçete ettiği ilaçlar, önerilen süre boyunca kullanılmalıdır.
    • Bir süre ağır ve yorucu işler yapılmamalıdır.
    • Sportif faaliyetlerden bir süre uzak kalınmalıdır.
    • Beden hijyenine dikkat edilmelidir.
    • Aksi önerilene kadar bir süre havuza veya denize girilmemelidir.

    Kapalı rahim alma ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler bu şekilde sıralanabilir.

    İstanbul Kapalı Rahim Ameliyatı Fiyatları 2023

    İstanbul kapalı rahim ameliyatı fiyatları, tedavinin kapsamına göre kişiden kişiye değişebilir. İstanbul kapalı rahim alma ameliyatı fiyatları hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; kapsamlı bir görüşme için Prof. Dr. Hüseyin Cengiz gibi uzman bir kadın hastalıkları doktorundan randevu alabilirsiniz.


    Doktora Sorun!
    Call Now Button