Kapalı Miyom Ameliyatı İstanbul

    Miyomlar, rahmin miyometrium tabakasında meydana gelen beklenmedik kitlelerdir. Bu kitleler çoğu zaman belirti vermeden oluşur ve sinsice gelişim gösterirler. Konumlarına, büyüklüklerine ve sayılarına göre bazı şikâyetlere sebep olabilirler. Çünkü miyomlar, adet kanamaları gibi önemli olayların gerçekleştiği rahimde meydana gelirler. Bireyler bu zararlı kitleler sebebiyle adet kanamalarının normalden daha uzun sürdüğünden, sancılarının çok daha şiddetli olduğundan şikâyet edebilirler. Bahsi geçen sorunlara yol açan miyomlar, yalnızca miyom ameliyatı olarak bilinen işlemle tedavi edilebilirler. Kapalı miyom ameliyatı İstanbul için bize ulaşın.

    Miyom ameliyatınınsa iki ayrı çeşidi vardır. Bunlar: eski ve klasik yöntemlerle yapılan açık miyom ameliyatı, modern ve laparoskopik yöntemlerle yapılan kapalı miyom ameliyatıdır. Bu yazının devamında ‘’Kapalı miyom ameliyatı nedir?’’, ‘’Kapalı miyom ameliyatı neden daha avantajlıdır?’’, ‘’Kapalı miyom ameliyatı ne kadar?’’ ve ‘’Kapalı miyom ameliyatı nasıl yapılır?’’ gibi sorulara yanıt bulabilirsiniz. İstanbul kapalı miyom ameliyatı hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; kapsamlı bir görüşme için Prof. Dr. Hüseyin Cengiz gibi uzman bir jinekologdan randevu alabilirsiniz.

    Kapalı Miyom Ameliyatı Nedir?

    Kapalı miyom ameliyatı, miyom gibi zararlı kitlelerin, laparoskopik yöntemlerle alındığı gelişmiş bir operasyondur. Bu operasyon rahim koruyucu miyom ameliyatı veya laparoskopik miyom ameliyatı gibi isimlerle de bilinmektedir.

    Miyom Nedir?

    Miyom, rahmin miyometrium isimli tabakasında oluşan, çoğunlukla iyi huylu olan kitledir. Bu iyi huylu kitleler genelde rahatsız edici bir belirtiye sebep olmazlar. Ciddi bir şikâyete sebep olmadıkları için fark edilmeleri ve teşhis edilmeleri de zordur. Eğer miyomların boyutu veya yerleşimleri, dokuları etkilemeye müsaitse kişi ağır adet kanamaları, gebe kalmakta güçlük ve karında basınç hissi gibi belirtiler deneyimleyebilir. Bu kitleler myom, miyom, uterin fibroid ve rahim uru gibi isimlerle de bilinmektedir.

    Miyom Neden Oluşur?

    Miyomların, dişilik hormonlarının kontrolü altında geliştiği düşünülmektedir. Hormonlar, bazı kişilerde bu gibi kitlelerin oluşumuna sebep olabilmektedir. Genetik etmenlerin, bu kitlelerin oluşumunda önemli bir rol oynadığı düşünülmektedir.

    Miyom Belirtileri Nelerdir?

    Rahimde miyom belirtileri arasında şunlar yer alabilir:

    • Karın içerisinde basınç hissi.
    • Karın ve kasıklarda ağrı.
    • Kısırlık.
    • Kabızlık.
    • İdrara çıkma sıklığının artması.
    • Adet kanamalarının normalden daha uzun, ağrılı ve şiddetli olması.
    • Ağrılı cinsel birliktelik.

    Miyomlar çoğu zaman belirti vermezler. Bu yüzden de genelde rutin jinekoloji muayenesi sırasında teşhis edilirler. Ancak bazen yerleşim yerlerine, büyüklüklerine ve yapılarına göre yukarıda bahsetmiş olduğumuz belirtilere sebep olabilirler.

    Miyom Kimlerde Görülür?

    Miyomlar genelde adet gören bireylerde ortaya çıkmaktadır. Yani adet kanamaları başlamadan önce (ergenlik öncesi) veya adet kanamaları son bulduktan sonra (menopoz) miyomlar gelişim gösteremezler. Aynı şekilde eğer kişi, rahminde miyom bulunan, birinci dereceden bir akrabaya sahipse kendi rahminde de miyom taşıyor olabilir. Miyom hastalığında ailevi yatkınlığın önemli bir rolü olduğu bilinmektedir.

    Miyom Kendiliğinden Geçer Mi?

    Miyomlar kendiliğinden geçebilen veya düşebilen yapılar değillerdir. Menopoza girilmesiyle birlikte, miyomların gelişiminden sorumlu olan hormonlar etkinliğini kaybeder. Bu yüzden miyomların büyümeyi bırakabilir veya küçülmeye başlayabilirler. Ancak hiçbir zaman kendi kendilerine kaybolamazlar. Bu ancak kapalı miyom ameliyatı gibi cerrahi uygulamalar yardımıyla mümkün olabilir.

    Miyom Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Miyomların tedavi sürecinde tercih edilen iki önemli uygulama vardır. Bu uygulamaların başında, miyomların gelişimini takip etmek için yapılan düzenli doktor kontrolleri gelir. Diğer uygulama ise miyomun, bilinen en etkili tedavisi yani kapalı miyom ameliyatıdır. Miyomlar ilaç uygulamalarıyla tedavi edilemezler.

    Kapalı Miyom Ameliyatının Avantajları Nelerdir?

    Kapalı miyom ameliyatının avantajları arasında şunlar yer alabilir:

    • Gelişmiş laparoskopik tekniklerle yapılır.
    • Ameliyat sonrasında kalan iz son derece küçüktür ve iyileşme sürecinde belirginliğini büyük ölçüde kaybedecektir.
    • Enfeksiyon riski düşüktür.
    • İyileşme süreci hızlıdır.

    Laparoskopik miyom ameliyatının avantajları bu şekilde sıralanabilir.

    Kapalı Miyom Ameliyatı Ne Kadar Sürer? 

    Kapalı miyom ameliyatının süresi, hastadan hastaya değişiklik gösterebilmekle birlikte yaklaşık 1 ila 2 saat kadardır.

    Kapalı Miyom Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Kapalı miyom ameliyatı genel anestezi altında yapılmaktadır. Bu da hastanın ameliyat sırasında hiçbir ağrı veya rahatsızlık hissi duymayacağı manasına gelmektedir. Kapalı miyom ameliyatının en avantajlı yanlarından biri, ameliyat sırasında hastanın göbek bölgesine son derece küçük kesiler atılmasıdır. Çünkü açık ameliyatlarda boyutu 10 santimetreyi bulan kesiler kullanılırken, kapalı miyom ameliyatında bu kesilerin boyutu 1 santimetre civarındadır. Doktor, bu kesilerin yerini dikkatle belirler ve kesileri gerçekleştirir. Daha sonra ise bu kesilerden laparoskopi kamerasını sokar. Bu gelişmiş miro kamera sayesinde rahimden anlık görüntü almaya başlar. En nihayetinde ise bahsi geçen görüntüler eşliğinde miyomu alır, kesileri kapatır ve ameliyatı sonlandırır.

    Kapalı Miyom Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

    Kapalı miyom ameliyatı sonrası iyileşme süreci, eski ameliyat teknikleriyle yapılan ameliyatlarınkinden çok daha kolay ve hızlıdır. Hastalar yaklaşık 1 hafta içerisinde kademeli olarak gündelik yaşamlarına dönebilir, basit işleri gerçekleştirmeye başlayabilirler. Ameliyatın ardından hasta ya aynı gün taburcu edilir ya da bir gece boyunca hastanede misafir edilir. Doktor, hastane yatışı gibi konulara; hastanın durumuna ve operasyonun kapsamına göre özel olarak karar verecektir.

    Kapalı Miyom Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    Kapalı miyom ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

    • Ağır sporlardan, dikişlere zarar verebilecek hareketlerden ve yorucu işlerden bir süre uzak kalınmalıdır.
    • Bir süre yüzmek için havuza veya denize; temizlenmek içinse hamam gibi kamusal alanlara gidilmemelidir.
    • Bir süre duş alınmamalı, daha sonra ise tam iyileşme gerçeklene kadar ayakta duş alınmalıdır.
    • Doktorun reçete ettiği ilaçlar, tavsiye edilen dozlarda, tavsiye edilen süre boyunca düzenli olarak kullanılmalıdır.
    • Doktor kontrolleri aksatılmamalıdır.

    Laparoskopik miyom ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler bunlardır.

    İstanbul Kapalı Miyom Ameliyatı Fiyatları 2023

    İstanbul kapalı miyom ameliyatı fiyatları, ameliyatın kapsamına göre kişiden kişiye değişebilir. İstanbul laparoskopik miyom ameliyatı fiyatları hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; kapsamlı bir görüşme için Prof. Dr. Hüseyin Cengiz gibi uzman bir jinekologdan randevu alabilirsiniz.


    Doktora Sorun!
    Call Now Button