İstanbul Polikistik Over Sendromu Tedavisi

    Dişi üreme sisteminde, rahmin sağ ve sol yanlarında yer alan iki adet yumurtalık, yani over vardır. Bu önemli organlar, kişinin yumurta rezervlerine ev sahipliği yaparlar. Bu yumurta hücreleri, folikül veya yumurta folikülü olarak bilinen dokuların içerisinde yer alırlar. Ergenliğe girilmesiyle birlikte, her ay bu yumurta hücrelerinden 3 ila 30 kadarı olgunlaşmaya başlar. En kaliteli ve olgun yumurta folikülü, hormonların kontrolü altında çatlayarak yumurta hücresini açığa çıkarır. İstanbul polikistik over sendromu tedavisi için bize ulaşın.

    Böylece yumurta hücresi, sperm hücreleri tarafından döllenmeye müsait bir yapı kazanır. Ancak yumurta foliküllerinin çatlamasını sağlayan hormonlarda bir dengesizlik söz konusu ise foliküller çatlayamayabilir. Eğer bu yumurtalıklar uzun süre düzgün çalışmaz ve foliküller çatlamazsa polikistik over sendromu isimli hastalıktan bahsedilir. Bu yazının devamında ‘’Polikistik over sendromu nedenleri nelerdir?’’, ‘’Polikistik over sendromunun zararları nelerdir?’’, ‘’Polikistik over sendromu nasıl tedavi edilir?’’ ve ‘’Polikistik over sendromu kısırlık yapar mı?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul polikistik over sendromu tedavisi hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; kapsamlı bir görüşme için Prof. Dr. Hüseyin Cengiz gibi uzman bir jinekologdan randevu alabilirsiniz.

    Polikistik Over Sendromu Nedir?

    Polikistik over sendromu, yumurtalıklarda çok sayıda kist görülmesi ile karakterize olan, görece yaygın bir kadın hastalığıdır. Polikistik over sendromunda ortaya çıkan kistler iyi huyludur. Ancak kısırlık ve adet düzensizliği gibi pek çok sağlık sorununa yol açabilirler.

    Polikistik Over Sendromu Neden Olur?

    Polikistik over sendromunun pek çok sebebi olabilir. Ancak bu sebepler genelde vücuttaki hormon dengesinin bozulmasından kaynaklanırlar. İnsan vücudundaki pek çok önemli olay hormonların kontrolü altında gerçekleşir. Özellikle de üreme sistemindeki organların çalışma düzeni, kişinin cinsiyetiyle alakalı özel hormonların kontrolü altındadır. Eğer bu hormonlarda bir dengesizlik meydana gelirse yumurtlama süreci bozulabilir ve polikistik over sendromu gibi rahatsızlıklar meydana gelebilir.

    Polikistik Over Sendromu Belirtileri Nelerdir?

    Polikistik over sendromu belirtileri arasında şunlar yer alabilir:

    • Adet düzensizliği.
    • Kontrolsüz kilo artışı.
    • Ara kanamalar.
    • Ses kalınlaşması.
    • Kıllanma.
    • Kısırlık veya gebe kalmada güçlük.
    • Sivilcelerde artış.
    • Memelerin hacminde değişim ve memelerde temasa karşı hassasiyet.
    • Cilt lekelenmeleri.

    Polikistik over sendromunun belirtileri bu şekilde sıralanabilir.

    Polikistik Over Sendromu Kimlerde Görülür?

    Polikistik over sendromu genelde genç kadınlarda gözlemlenmektedir. Bu hastalığın en çok ortaya çıktığı yaş aralığı 18 ila 25’dir. Bu yaş aralığındaki her 10 kadından 1’inde polikistik over sendromu görülebilmektedir. Ancak elbette, polikistik over sendromu daha erken veya ileri yaşlarda da ortaya çıkabilir.

    Polikistik Over Sendromu Kısırlık Yapar Mı?

    Polikistik over sendromunun en yaygın belirtilerinden biri, gebe kalmanın zorlaşmasıdır. Hormon dengesinin bozulmasıyla yumurtlama sürecinde sorunlar yaşanabilir. Sağlıklı yumurta hücreleri üretilemezse döllenmenin gerçekleşmesi ve dolayısıyla gebeliğin meydana gelmesi de zorlaşacaktır. Polikistik over sendromu, kısırlığın en yaygın nedenleri arasında yer almaktadır.

    Polikistik Over Sendromu Tehlikeli Mi?

    Polikistik over sendromu son derece rahatsız edici ve bazı durumlarda da epey tehlikeli olabilen bir hastalıktır. Bu tehlike genelde, polikistik over sendromuna yol açan rahatsızlığın devam etmesinden kaynaklanmaktadır. Ancak polikistik over sendromu, kendi başına da vücut için oldukça tehlikelidir. Polikistik over sendromu olan kadınlar, hipertansiyon, kadın kanserleri ve metabolizma hastalıkları açısından risk altında olabilirler.

    Polikistik Over Sendromunun Tedavisi Var Mı?

    Polikistik over sendromu tedavi edilebilen bir hastalıktır. Tedavide öncelikle bu rahatsızlığa yol açan nedenler araştırılır. Daha sonra ise bu nedenleri ortadan kaldırmaya, yumurtlama sürecini yeniden sağlıklı hale getirmeye ve yeni kist oluşumlarını önlemeye yönelik tedaviler yapılabilir. Çocuk arzusu olan hastalarda gerekirse tüp bebek tedavisi de yapılabilir.

    Polikistik Over Sendromu Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Polikistik over sendromunun tedavisi genelde hormon dengesini yeniden oluşturmak için reçete edilen ilaçlar yardımıyla yapılır. Bu ilaçlar hormon dengesini yeniden kurarak yeni kistlerin meydana gelmesini durdururlar. Aynı şekilde bu ilaçlar sayesinde adet düzensizliği ve kısırlık gibi sorunlar da belli ölçüde sonlandırılabilir. Çünkü bu ilaçlar, yumurtlama sürecinin olması gerektiği gibi işlemesini sağlarlar. Düzenli ilaç kullanımına ek olarak doktor kontrolleri ile hastanın sağlık durumu kontrol edilebilir. Eğer gerek duyulursa yumurtalık kisti ameliyatı gibi işlemlerle, yumurtalıkların içerisinde veya üzerinde yer alabilen kistlere müdahale edilebilir. Görüldüğü üzere polikistik over sendromunun pek çok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Doktorunuz, sizin için en iyi ve en uygun tedavi yolunu belirleyecek, bu süreçte sizin de taleplerinizi dinleyecektir. Tedavi yöntemine göre polikistik over sendromu tedavisinin süresi de değişiklik gösterebilir.

    İstanbul Polikistik Over Sendromu Tedavisi Fiyatları 2023

    İstanbul polikistik over sendromu tedavisi fiyatları, tedavinin kapsamına göre kişiden kişiye değişebilir. İstanbul polikistik over sendromu tedavisi hakkında merak ettikleriniz için bize ulaşabilir; kapsamlı bir görüşme için Prof. Dr. Hüseyin Cengiz gibi uzman bir jinekologdan randevu alabilirsiniz.


    Doktora Sorun!
    Call Now Button