Kolposkopi İstanbul

    Kadın hastalıklarının pek çoğu, genelde vücudun içerisinde yer alan dişi üreme sistemi organlarından kaynaklanır. Bu yüzden kadın hastalıklarını teşhis etmek, ilerleme durumlarını değerlendirmek ve etkili tedaviler hazırlayabilmek için özel işlemlere başvurmak gerekir. Bu özel işlemlerin arasında kolposkopi uygulaması da yer almaktadır. Kolposkopi İstanbul uygulaması gelişmiş bir kamera-mercek teknolojisine sahip, dokuların onlarca kat büyütülerek incelenmesine olanak sağlayan özel bir cihazla yapılır.

    Bu cihazın sunduğu gözlem imkânından, kısırlık tedavisinden tekrarlayan düşük tedavisine, genital siğillerin değerlendirilmesinden ameliyat öncesi tetkiklere kadar pek çok süreçte faydalanmak mümkündür. Üstelik görüntüleme işlemi yetersiz kalırsa incelenen dokulardan mikro boyutlarda doku örneği alınabilmektedir. Böylece laboratuvar ortamında daha kapsamlı araştırmalar yapılabilmektedir. Bu yazının devamında ‘’Kolposkopi işlemi ağrılı mı?’’, ‘’Kolposkopi ne kadar?’’, ‘’Kolposkopi kimlere yapılabilir?’’ ve ‘’Kolposkopi ne zaman yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul kolposkopi işlemi hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; kapsamlı bir görüşme için Prof. Dr. Hüseyin Cengiz gibi uzman bir jinekologdan randevu alabilirsiniz.

    Kolposkopi Nedir?

    Kolposkopi, vulvanın, vajinanın, rahim ağzının ve rahmin incelenmesi için yapılan özel bir teşhis uygulamasıdır. Kolposkopi cihazı, bu organların incelenmesine olanak sağlayan gelişmiş bir mercek yapısına sahiptir. Bu uygulama sayesinde bahsi geçen organlardaki dokuları 40 kata kadar büyütmek ve böylece olası anormallikleri tespit etmek mümkündür.

    Kolposkopi Neden Yapılır?

    Kolposkopi uygulaması, olası hastalıkların teşhis edilmesi ve dokuların herhangi bir rahatsızlığın riskine karşı detaylı olarak incelenmesi amacıyla yapılmaktadır. Tıbbi tedavilerin başarısı, teşhis sürecinin kesinliği ile doğru orantılıdır. Bu yüzden özellikle de cerrahi içeren tedaviler öncesinde söz konusu olan hastalık hakkında detaylı araştırma yapılması gerekir. Kolposkopi, sebebi bilinmeyen bazı şikâyetlerin kaynağını öğrenmek ve böylece etkili bir tedavi uygulaması planlayabilmek amacıyla da yapılabilmektedir.

    Kolposkopi Hangi Durumlarda Yapılır?

    Şu gibi durumlarda kolposkopi yapılabilir:

    • Smear testinde, bazı HPV türlerinin pozitif gelmesi durumunda genital siğilleri değerlendirmek.
    • Rahim ağzı kanserine yönelik şüpheleri değerlendirmek.
    • Vulvayı, vajinal dokuları ve rahim ağzını incelemek.
    • Kısırlık nedenlerini araştırmak.
    • Ameliyat öncesinde hedef bölgeyle ilgili bilgi toplamak.

    Kolposkopi bahsi geçen durumlarda tercih edilebilir.

    Kolposkopi Ağrılı Mı?

    Kolposkopi sırasında yalnızca vajinal duvarlarda, bir miktar baskı hissi oluşmaktadır. Onun haricinde son derece ağrısız bir işlemdir. Eğer doktor, biyopsi için doku örneği almayı planlıyorsa işlem öncesinde, ağrı hissi oluşmaması için lokal anesteziye başvurabilir.

    Kolposkopi Ne Kadar Sürer?

    Kolposkopi işlemi genelde 15 dakika içerisinde tamamlanır. Eğer biyopsi için doku örneği alınacaksa kolposkopinin süresinde bir miktar artış olması normaldir.

    Kolposkopi Biyopsi Nedir?

    Kolposkopi biyopsi, kolposkopi sırasında, ileri laboratuvar incelemelerinin yapılabilmesi için gerçekleştirilen özel bir işlemdir. Bu işlem sırasında, sağlığından şüphe edilen dokudan mikro boyutlarda bir doku örneği alınır. Alınan doku örneği, detaylı bir şekilde incelenebilmesi için gerekli laboratuvarlara gönderilir.

    Kolposkopi Biyopsi Sonrası Adet Düzensizliği Olur Mu?

    Kolposkopi, adet düzensizliğine yol açmaz. Kolposkopi işlemi sırasında vajinal dokulara veya rahim ağzına neredeyse hiç müdahale edilmez. Bu işlem, hastanın hormon dengesine de zarar veremeyeceği için hastalar, kolposkopi sonrasında adet düzensizliği gibi sorunlar yaşamazlar. Eğer kolposkopinin ardından adet düzensizliği deneyimleniyorsa bu, genelde kolposkopinin yapılma amacı olan rahatsızlık sebebiyle görülür. Eğer adet düzensizliği devamlılık gösterirse hastalara, konu hakkında doktorlarını bilgilendirmeleri önerilir.

    Kolposkopi Randevusu Nasıl Alınır?

    Kolposkopi randevusu almak için sitemizdeki telefon numarasından veya mail adresinden bize ulaşmanız mümkündür. Böylece şikâyetleriniz değerlendirilebilir, uygun bir randevu tarihi belirlenebilir ve kolposkopi işlemi başarı ile gerçekleştirilebilir.

    Kolposkopi Sonucu Kaç Günde Çıkar?

    Hastaların, kolposkopi sonrasında sonuç beklemesine gerek yoktur. Çünkü kolposkopi sırasında doktor, dokuları anlık olarak inceler. Sonuçları da işlemin hemen ardından hasta ile paylaşır. Eğer biyopsi için doku örneği alınmışsa, biyopsi sonuçları 2 ila 7 gün içerisinde hastayla paylaşılır. Bu süre büyük oranda, biyopsi raporunu hazırlayan laboratuvarın yoğunluğuna bağlıdır.

    Kolposkopi Nasıl Yapılır? Kolposkopi Biyopsi Nasıl Yapılır?

    Kolposkopinin ilk aşaması, hastanın işlem hakkında detaylı olarak bilgilendirilmesidir. Daha sonra ise hastadan, kolposkopi işlemine uygun özel bir masaya uzanması istenir. Hastaya uygun bir pozisyon verilir ve özel bir aparat yardımı ile vajina duvarları aralanır. Akabinde ise genital bölge, antiseptik bir sıvı ile özenle temizlenir. Böylece olası enfeksiyon riski tamamen ortadan kaldırılır. Son olaraksa kolposkopi cihazı hizalanır ve planlanan inceleme işlemi gerçekleştirilir. İşlem sırasında, özel cerrahi aletlerle mikro boyutlarda doku örneği almak da mümkündür.

    İstanbul Kolposkopi Fiyatları 2023

    İstanbul kolposkopi fiyatları, uygulamanın yapıldığı yere göre kişiden kişiye değişebilir. İstanbul kolposkopi ücreti hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; kapsamlı bir görüşme için Prof. Dr. Hüseyin Cengiz gibi uzman bir jinekologdan randevu alabilirsiniz.


    Doktora Sorun!
    Call Now Button