Sezaryen Doğum İstanbul

    Günümüzden yaklaşık yüz yıl öncesine kadar neredeyse tüm doğumlar vajinal yolla gerçekleşmekteydi. Bu doğumlar, halk arasında ‘’normal doğum’’ ismiyle bilinmekteydi. Çoğu zaman doğumun, sağlıklı ve olağan bir şekilde gerçekleştiği bu doğum türü, maalesef ki bazı aksaklıklar ve sağlık sorunları sebebiyle başarısız bir şekilde de sonuçlanabilmekteydi. Günümüzde ise anne adayları, normal doğumun mümkün olmadığı (veya riskli olduğu) bir durumda; çok daha güvenli ve modern bir alternatife sahip. Sezaryen doğum İstanbul için bize ulaşın.

    Bu alternatif halk arasında sezaryen doğum İstanbul olarak bilinir. Sezaryen doğumun yaygınlaşması ile birlikte doğum sırasında bebeğin, annenin veya her ikisinin birden hayatını kaybettiği doğumlar son derece azalmıştır. Sezaryen doğum, bu yönüyle insanlık tarihindeki en önemli cerrahi uygulamalardan biri olarak bilinmektedir. Bu yazının devamında ‘’Sezaryen doğum hangi durumlarda yapılır?’’, ‘’Sezaryen doğum ne kadar sürer?’’, ‘’Sezaryen doğum sırasında ağrı olur mu?’’ ve ‘’Sezaryen doğum nasıl olur?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz.

    Sezaryen Doğum Nedir?

    Sezaryen doğum, bebeğin, cerrahi bir operasyon yardımı ile dünyaya geldiği doğum türüdür. Bu doğum sırasında anne adayı anestezi altındadır. Doktor ve doğum ekibi, anne adayının sağlık durumunu kontrol altında tutarken, bir dizi cerrahi işlem yaparlar. Bu işlemler yardımı ile bebeğin ve plasentanın vücut dışına alınması sağlanır. Böylece normal doğumun mümkün olmadığı veya son derece riskli olduğu durumlarda bebek, sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir. Anne adayının hayatı da tehlikeye atılmamış olur.

    Sezaryen Doğum Neden Yapılır?

    Sezaryen doğum, çoğu zaman normal doğum riskli kabul edildiği için gerçekleştirilir. Ancak ülkemizde sezaryen doğum, anne adayının isteğine bağlı olarak da yapılabilmektedir. Yani sezaryen doğum yalnızca sağlık sorunları sebebiyle yapılmaz.

    Sezaryen Doğum Hangi Durumlarda Tercih Edilir?

    Şu gibi durumlarda sezaryen doğum gerekebilir:

    • Doğum kanalının dar olması.
    • İkiz veya üçüz doğum. (Çoğul gebelik)
    • Normal olmayan vajinal kanamalar.
    • Anne adayında genital siğil bulunması.
    • Anne adayının bazı bulaşıcı hastalıklara sahip olması.
    • Bebeğin doğum öncesi aldığı pozisyonun sorunlu kabul edilmesi.
    • Doğum kanalının plasenta tarafından tıkanması.
    • Bebekte sıkıntı olması

    Bahsi geçen durumlarda normal doğum riskli kabul edilebilir ve sezaryen doğuma başvurulabilir.

    Sezaryen Doğum Ne Kadar Sürer?

    Sezaryen doğum sırasında anne adayında sancılar görülmesini veya doğum kanalının yeterince açılmasını beklemeye gerek yoktur. Bu yüzden sezaryen doğum, normal doğuma kıyasla son derece hızlıdır. Sezaryen doğum çoğu zaman 1 saatten kısa sürede tamamlanmaktadır.

    Sezaryen Doğum Riskleri Nelerdir?

    Sezaryen doğum cerrahi bir işlem olduğu için bazı riskler taşımaktadır. Ancak sezaryen doğum gerektiren sorunlar, neredeyse her zaman sezaryen doğum sırasındaki risklerden çok daha tehlikelidir. Ayrıca sezaryen doğum sırasında yaşanabilecek organ zararı, ikincil enfeksiyonlar ve anestezinin yan etkisi gibi riskler; son derece düşüktür. Özellikle de uygulama alanında uzman bir hekim tarafından, uzman bir ekiple ve ideal koşullar altında gerçekleşiyorsa sezaryen doğum son derece güvenlidir.

    Sezaryen Doğum Tehlikeli Mi?

    Daha önce de bahsettiğimiz gibi sezaryen doğumun bazı tehlikeleri vardır. Ancak bu tehlikeler; normal doğum sırasında ortaya çıkabilecek komplikasyonlardan daha ciddi değildirler. Üstelik bu tehlikeli senaryoların gerçekleşme olasılığı da son derece düşüktür.

    Sezaryen Doğum Kaçıncı Haftada Yapılır?

    Sezaryen doğum ideal olarak gebeliğin 37. haftasından sonra gerçekleşmektedir. Eğer doğumun erken gerçekleştirilmesini gerektirecek bir sağlık sorunu söz konusu değilse sezaryen doğum, gebeliğin 37. haftası ila 40. haftası arasında gerçekleştirilebilir.

    Sezaryen Doğum Nasıl Yapılır?

    Sezaryen doğum cerrahi bir operasyon olduğu için, doğum öncesinde anne adayına anestezi uygulanır. Bu anestezinin detayları anne adayının sağlık durumuna göre özel olarak kararlaştırılır. Sezaryen doğum genel anestezi, epidural anestezi veya spinal anestezi gibi uygulamalar eşliğinde yapılabilmektedir. Bahsi geçen tüm anestezi türleri, anne adayının doğum sırasında ağrı hissetmesini önler. Anestezi işleminin ardından doktor, anne adayının göbek bölgesine cerrahi kesi işlemleri uygular. Böylece kademe kademe plasentaya ve bebeğe ulaşılır. Bebek ve plasenta çıkarıldıktan sonra atılan kesiler dikilir ve sezaryen doğum son bulur. Daha önce de bahsettiğimiz gibi sezaryen doğum işlemi çoğu zaman 1 saatten kısa sürmektedir.

    Sezaryen Doğum Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

    Sezaryen doğum sonrasında hem bebeğin hem de annenin sağlık durumu değerlendirilir. Anne, dinlenmesi ve anestezinin etkilerinden kurtulması için özel bir odaya alınır. Sağlık kontrolleri tamamlandıktan sonra bebek, annenin kucağına verilir. Annenin ve bebeğin sağlık durumuna göre ertesi gün taburcu işlemlerine başlanabilir. Sezaryen doğumun ardından annelere; ilk iki hafta kadar düzenli bir şekilde dinlenmeleri ve yorucu işlerden kaçınmaları tavsiye edilir. Böylece doğum sonrasında anne, çok daha hızlı ve verimli bir şekilde iyileşebilmektedir. Doktorunuz, sezaryen doğum sonrası dikkat edilmesi gerekenler hakkında detaylı bir bilgilendirme yapacaktır.

    İstanbul Sezaryen Doğum Fiyatları 2023

    İstanbul sezaryen doğum fiyatları, doğum ve doğum sonrası süreçlere göre kişiden kişiye değişebilir. İstanbul sezaryen doğum ücreti hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; kapsamlı bir görüşme için Prof. Dr. Hüseyin Cengiz gibi uzman bir jinekologdan randevu alabilirsiniz.


    Doktora Sorun!
    Call Now Button