Rahim Duvarı Kalınlaşması Tedavisi İstanbul

    Dişi üreme sistemi, yumurtalıklar, rahim, yumurta kanalları, vajina ve dış genital organlar olmak üzere pek çok yapıdan meydana gelmektedir. Bu doku ve organlar son derece iyi bir uyuma sahiptir. Vücudun doğal mekanizmaları ve hormonlar yardımı ile çalışır; adet döngüsünün sürmesini, doğurganlığın korunmasını sağlarlar. Bu organlar arasında en önemlilerinden biri de rahimdir. Rahim duvarı kalınlaşması tedavisi İstanbul için bize ulaşın.

    Rahim, döllenen yumurtanın gelişim gösterdiği, embriyoya ve fetüse dönüştüğü yerdir. Bu önemli organ, hormon bozukluğu ve ilerleyen yaş gibi sebeplerden çeşitli hastalıklara yakalanabilir. Bu hastalıkların arasında rahim duvarı kalınlaşması olarak bilinen rahatsızlık da yer alır. Yazımızın devamında ‘’Rahim duvarı kalınlaşması kendi kendine geçer mi?’’, ‘’Rahim duvarı kalınlaşması tehlikeli midir?’’, ‘’Rahim duvarı kalınlaşması nasıl tedavi edilir?’’ ve ‘’Rahim duvarı kalınlaşması ameliyatı nasıl yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul rahim duvarı kalınlaşması tedavisi hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; kapsamlı bir görüşme için Prof. Dr. Hüseyin Cengiz gibi uzman bir kadın doğum doktorundan randevu alabilirsiniz.

    Rahim Nedir?

    Rahim, tıp dilinde uterus olarak isimlendirilen, dişi üreme sistemi organıdır. Serviks olarak bilinen rahim ağzı da rahmin bir parçasıdır. Rahmin en dış katmanı perimetrium, orta katmanı miyometrium, en iç katmanı ise endometrium olarak isimlendirilir. Endometriumun bir diğer adı ise rahim duvarıdır. Rahim duvarı hormonların kontrolünde kalınlaşabilen ve incelebilen bir yapıdır.

    Rahim Duvarı Kalınlaşması Nedir?

    Rahim duvarı kalınlaşması, endometrium isimli rahim duvarının anormal bir şekilde kalınlaşması ve geri incelmemesiyle karakterize olan bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık genelde hormonal sorunlar nedeniyle meydana gelmektedir.

    Rahim Duvarı Kalınlaşması Neden Olur?

    Rahim duvarı kalınlaşması nedenleri arasında şunlar yer alabilir:

    • Polikistik over sendromu.
    • Hormon bozukluğu.
    • Östrojen hormonu salgılayan kistler veya benzer yapılar.

    Rahim duvarı kalınlaşması nedenleri bu şekilde sıralanabilir.

    Rahim Duvarı Kalınlaşması Belirtileri Nelerdir?

    Rahim duvarı kalınlaşması belirtileri arasında şunlar yer alabilir:

    • Ara kanamalar.
    • Adet düzensizliği.
    • Menopoza girmiş kadınlarda, adet kanamalarını andıran kanamalar.
    • Normal olmayan vajinal akıntılar.

    Rahim duvarı kalınlaşması belirtileri bu şekilde sıralanabilir.

    Rahim Duvarı Kalınlaşması Nelere Sebep Olur?

    Rahim duvarı kalınlaşması adet düzensizliği gibi sorunlara yol açabilmektedir. Bununla birlikte rahim duvarı kalınlaşması sırasında, endometriumda anormal kitleler de gözlenebilir. Hatta bunlardan bazıları kötü huylu bir yapıya sahip olabilir.

    Rahim Duvarı Kalınlaşması Kendiliğinden Geçer Mi?

    Rahim duvarındaki anormal kalınlaşma, bu kalınlaşmaya yol açan faktörün ortadan kalkmasıyla kendiliğinden geçebilmektedir. Ancak bahsi geçen faktörün ortadan kalkması için çoğu zaman tıbbi tedavi gerekmektedir.

    Rahim Duvarı Kalınlaşması Kanser Midir?

    Rahim duvarı kalınlaşması kanser değildir. Ancak rahim duvarı kalınlaşması sırasında, rahim duvarında atipik hücreler meydana gelebilir. Bu hücreler hızla bölünmeye başlayarak kanserli kitleler oluşturabilirler. Yani rahim duvarı kalınlaşması olan herkeste kanser olmak zorunda değildir ama bu kişiler rahim kanseri gibi ciddi hastalıklar açısından risk altında olabilirler. Bu yüzden tedavi uygulamalarını ve doktor kontrollerini aksatmamaları önerilir.

    Rahim Duvarı Kalınlaşması Tekrarlar Mı?

    Tedavi edilen rahim duvarı kalınlaşması, bazı durumlarda yeniden ortaya çıkabilmektedir. Bu risk özellikle de doktor tarafından reçete edilen ilaçların, söylenen dozlarda ve sıklıkta kullanılmaması durumunda ortaya çıkmaktadır. Ayrıca ilaçları erkenden bırakmak da rahim duvarı kalınlaşmasının yeniden meydana gelmesine yol açabilir. Bu yüzden tedavi uygulamalarına, doktorun önerdiği süre boyunca düzenli bir şekilde devam edilmelidir.

    Rahim Duvarı Kalınlaşmasına Ne İyi Gelir?

    Bilindiği kadarıyla tıbbi tedaviler haricinde rahim duvarı kalınlaşmasına iyi gelen alternatif bir uygulama yoktur. Rahim duvarı kalınlaşması genelde, vücuttaki önemli hormonların dengesizliğinden meydana gelmektedir. Hormon dengesinin yeniden kurulabilmesi için tıbbi ilaç tedavilerine başvurmak gerekir. Yani rahim duvarı kalınlaşması, bitkisel tedavi gibi uygulamalarla tedavi edilemez.

    Rahim Duvarı Kalınlaşması Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Rahim duvarı kalınlaşması tedavisi sırasında en sık tercih edilen uygulama ilaç tedavisidir. Bu tedavi sırasında hormon içerikli ilaçlar kullanılır. Böylece rahmin kalınlaşmasından sorumlu hormon, rahmin incelmesinden sorumlu başka bir hormon yardımı ile dengelenmiş olur. Böylece rahimdeki beklenmedik kalınlaşma tedavi edilmiş olur. Rahim kalınlaşması tedavisi kapsamında yapılan bir diğer uygulama ise kapalı rahim ameliyatıdır. Bu ameliyat, genelde rahim duvarındaki kalınlaşmanın, bir kanser hastalığına işaret ettiği durumlarda tercih edilmektedir. Kapalı rahim ameliyatı sayesinde, kanser riski taşıyan rahim alınabilir ve hastalığın yayılması engellenebilir. Tedavinin hangi yöntemle yapılacağına, rahimdeki kalınlaşmanın nedenine ve hastanın genel sağlık durumuna özel olarak karar verilir. Rahim duvarı kalınlaşması ameliyatı hakkında bilgi almak için sitemizdeki Kapalı Rahim Ameliyatı isimli yazıyı inceleyebilirsiniz.

    İstanbul Rahim Duvarı Kalınlaşması Tedavisi Fiyatları 2023

    İstanbul rahim duvarı kalınlaşması tedavi fiyatları, tedavinin hangi yöntemle ve nerede yapıldığına göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. İstanbul rahim duvarı kalınlaşması ameliyat fiyatları hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; kapsamlı bir görüşme için Prof. Dr. Hüseyin Cengiz gibi uzman bir kadın hastalıkları doktorundan randevu alabilirsiniz.


    Doktora Sorun!
    Call Now Button