Tekrarlayan Düşük Tedavisi İstanbul
Gebeliğin başlarında, zigot (döllenmiş yumurta hücresi) anne adayının rahmine yerleşir. Salgıladığı hormonlar yardımı ile rahimde birtakım değişimlere sebep olur. Bu değişimlerin amacı, zigotun rahme tutunabilmesini kolaylaştırmak ve anne adayının kan damarları ile bir bağlantı kurabilmektir. Böylece embriyo, anne kanından aldığı besin ve oksijen gibi maddeler yardımıyla gelişim gösterir. Ancak özellikle de gebeliğin ilk birkaç haftasında bazı sorunlar, gebeliğin son bulmasına yani düşük yapılmasına sebep olabilmektedir. Tekrarlayan düşük tedavisi İstanbul için bize ulaşın.
Bu sorunlar, yukarıda bahsettiğimiz süreçlerden birinde aksaklık oluşması sonucu meydana gelebilirler. Bununla birlikte anne adayının sahip olduğu bazı sağlık sorunları da düşük yapmaya sebep olabilir. Eğer anne adayının üst üste iki hamileliği düşükle sonuçlanmışsa, tekrarlayan düşüklerden bahsedilebilir. Tekrarlayan düşüklerin araştırılması, sorunların belirlenmesi ve gerekli tedavilerin uygulanması; ileride gerçekleşecek olan gebeliklerin gidişatı için çok önemlidir. Bu yazının devamında ‘’Tekrarlayan düşükler neden olur?’’, ‘’Art arda neden düşük yapılır?’’, ‘’Düşük tedavisi nasıl yapılır?’’ ve ‘’Tekrarlayan düşük tedavisi İstanbul nasıl yapılır?’’ gibi sorulara yanıt bulabilirsiniz. İstanbul tekrarlayan düşük tedavisi hakkında merak ettikleriniz için bize ulaşabilir; kapsamlı bir görüşme için Prof. Dr. Hüseyin Cengiz gibi uzman bir jinekologdan randevu alabilirsiniz.
Düşük Nedir?
Düşük, gebeliğin beklenmedik bir şekilde sonlanması olayıdır. Bu durum genelde bir sağlık sorunu sebebiyle meydana gelmektedir. Düşüğe sebep olan sağlık sorunu anneden, fetüsten veya plasentadan kaynaklı olabilir. Bazı durumlarda, düşüğe sebep olan durum tespit edilmez ve ortadan kaldırılmazsa bir sonraki gebelikte de düşük meydana gelebilir.
Tekrarlayan Düşük Nedir?
Gebeliğin iki veya üç defa düşükle sonlanması tekrarlayan düşük olarak isimlendirilmektedir. Tekrarlayan düşükler genelde anne adayının sağlığı ile ilgili bir durumdan ortaya çıkarlar. Bu sağlık sorunu ortadan kaldırmadığı sürece sonraki gebeliklerin de düşükle sonuçlanabilme riski vardır. Bu yüzden daha önce düşük yapmış olan kadınlara, yeni bir gebelik denemesinden önce bir kadın doğum uzmanı ile görüşmeleri önerilir.
Düşük Nedenleri Nelerdir? Neden Düşük Yapılır?
Düşük nedenleri arasında şunlar yer alabilir:
- Gebelik şekeri.
- Aşırı zayıf olmak.
- Aşırı kilolu olmak.
- Rahimde bulunan yapısal bozukluklar.
- Hormon dengesizliği.
- Şeker hastalığı, tansiyon ve kalp rahatsızlığı gibi kronik hastalıklar.
- Fiziksel travma.
- Polikistik over sendromu.
- Alkol, sigara ve madde kullanımı.
- 35 yaşından büyük olmak.
- Bebekte görülen kromozom bozuklukları.
Bahsi geçen etmenler gebeliğin düşük ile sonlanmasına yol açabilir.
Düşükler Neden Tekrarlar? Tekrarlayan Düşük Neden Olur?
Tekrarlayan düşükler genelde; rahimde bulunan yapısal bozukluklar, hormon dengesizliği, bağışıklık sistemi hastalıkları, pıhtılaşma bozuklukları, enfeksiyonlar, anne-baba adayında genetik problemler ve kromozom anomalileri gibi sebeplerden meydana gelmektedir. Bu nedenlerden bazıları anne adayı kaynaklıyken, kromozom anomalileri gibi nedenler ise fetüs kaynaklıdır.
Düşük Belirtileri Nelerdir?
Düşük belirtileri arasında şunlar yer alabilir:
- Sırt bölgesini de etkileyebilen ani ve şiddetli bir karın ağrısı.
- Anormal vajinal kanama.
- Mide bulantısı.
- Baş dönmesi, bayılma.
- Yüksek ateş.
Düşük belirtileri bu şekilde sıralanabilir. Kesin teşhisin sağlanması ve gereken tedavilerin mümkün olabilmesi için vakit kaybetmeksizin bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile görüşülmelidir.
Tekrarlayan Düşüklerde Ne Yapılmalı?
Tekrarlayan düşüklerde mutlaka bir kadın doğum uzmanından yardım almak gerekir. Kadın doğum uzmanları, tekrarlayan düşüklerin nedenini belirlemek adına çeşitli testlere ve tetkiklere başvurabilirler. Bu testlerden elde edilen veriler ışığında, düşüklere yol açan sağlık sorununu ortadan kaldırmak için tedavi uygulamaları gerçekleştirebilirler.
Tekrarlayan Düşükler Sonrası Hamilelik Nasıl Olur?
Tekrarlayan düşüklerin ardından, düşük nedenlerine yönelik bir tedavi uygulamalarına başvurulmamışsa bir sonraki gebelik de düşükle sonuçlanabilir. Bu çiftler için hem manevi hem de maddi açıdan çok zorlu bir süreç olacaktır. Bu yüzden uzmanlar, tekrarlayan düşük sorunu yaşayan çiftlere, yeni bir gebelik denemesi yapmadan önce bir doktorla görüşmelerini önerirler. Eğer düşüklere yol açan etmenler belirlenir ve kişiye özel tedaviler gerçekleşirse bir sonraki gebeliğin başarılı bir şekilde doğumla sonuçlanma ihtimali çok daha fazla olacaktır. Aynı şekilde düşük yapmış kadınlara, bir sonraki gebelikleri için riskli gebelik takibi gibi sağlık hizmetlerinden yararlanmaları önerilir.
Tekrarlayan Düşükler Nasıl Tedavi Edilir? Tekrarlayan Düşük Tedavisi Nasıl Yapılır?
Tekrarlayan düşük tedavisinde öncelikle düşük yapmış olan bireyin sağlık durumu değerlendirilir. Böylece rahimde bir doku parçası kalıp kalmadığından emin olunur. Gerekirse revizyon kürtajı gibi işlemler yapılabilir. Sonraki süreçlerde ise ultrasonografi çekimleri, kolposkopi ve histeroskopi gibi görüntüleme uygulamalarıyla rahim incelenir. Aynı şekilde çeşitli hormon testleri ve kan testleri de yapılabilir. Böylece tekrarlayan düşüklere yol açan sebepler belirlenmiş olur. Doktor, belirlenen sebeplere yönelik özel tedavi uygulamaları hazırlar. Bu tedavi uygulamaları arasında medikal tedaviler, cerrahi işlemler veya yaşam tarzı değişiklikleri yer alabilir. Aynı şekilde bir sonraki gebelik için riskli gebelik takibi uygulamasına başvurulabilir.
İstanbul Tekrarlayan Düşük Tedavisi Fiyatları 2023
İstanbul tekrarlayan düşük tedavisi fiyatları, tedavinin kapsamına göre kişiden kişiye değişebilir. İstanbul tekrarlayan düşük tedavisi ücreti hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; kapsamlı bir görüşme için Prof. Dr. Hüseyin Cengiz gibi uzman bir jinekologdan randevu alabilirsiniz.