İdrar Kaçırma Tedavisi İstanbul

    Kanımızın içerisinde, sindirimden, solunumdan ve hücre içi faaliyetlerden kalan pek çok atık bulunmaktadır. Kan, bu atıkların bazılarından akciğerlerde, bazılarından ise böbreklerde arındırılır. Böbreklerde, belli işlemler sonrası kandan arıtılan atık maddeler vücuttan atılmak üzere idrar kesesine yönlendirilirler. İdrar kesesi belli bir doluluğa ulaştığında ise boşaltım faaliyeti gerçekleşir. İdrar yapmak olarak bilinen bu boşaltım faaliyeti, hormonların ve bazı bedensel mekanizmaların kontrolündedir. İdrar kaçırma tedavisi İstanbul için bize ulaşın.

    Bu mekanizmalar sayesinde çişimizin geldiğini hissedebilir, gerekirse çişimizi bir süre tutabilir, uygun bir vakitte ise boşaltım faaliyetini gerçekleştirebiliriz. Ancak, bu önemli faaliyeti yürüten dokularda bir yıpranma veya rahatsızlık söz konusu ise bireyler idrar kaçırma sorunu yaşayabilirler. İdrar kaçırma, birden fazla türü olan ve gündelik yaşamı son derece olumsuz etkileyen ciddi bir sorundur. Bu yazının devamında ‘’Kadınlarda idrar kaçırma nedenleri nelerdir?’’, ‘’İdrar kaçırma tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’İdrar kaçırma neyi belirtisidir?’’, ‘’İdrar kaçırma tedavisi için hangi bölüme gidilmeli?’’ gibi sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul idrar kaçırma tedavisi hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; kapsamlı bir görüşme için Prof. Dr. Hüseyin Cengiz gibi uzman bir jinekologdan randevu alabilirsiniz.

    İdrar Kaçırma Nedir?

    İdrar kaçırma, idrarın istemsiz olarak yapılması veya idrarın kontrol edilememesidir. Bu durum bazen hiçbir sağlık sorunu olmadan da ortaya çıkabilmekte, süreklilik göstermediği takdirde normal kabul edilebilmektedir. Ancak bazı kadınlarda, boşaltım sistemi organlarındaki yıpranma ve hastalıklar; tekrar eden idrar kaçırma olaylarına yol açabilir. İdrar kaçırma sorunu, kişinin gündelik yaşamını epey zorlaştırmaktadır. Özellikle de aktif bir sosyal yaşama sahip olan veya çalışan bireyler; idrar kaçırma sorunu sebebiyle kamusal alanlarda zor anlar yaşayabilirler.

    İdrar Kaçırma Nedenleri Nelerdir? Kadınlarda İdrar Kaçırma Neden Olur?

    İdrar kaçırma nedenleri arasında şunlar yer alabilir:

    • İlerleyen yaş.
    • İdrar kesesini kontrol eden kaslarda veya bağ dokularda yıpranma.
    • İdrar yollarında taş.
    • İdrar kesesinde sarkma, idrar torbası sarkması.
    • Böbrek taşı.
    • Şeker hastalığı.
    • Vajinal enfeksiyonlar.
    • Bazı ilaçların yan etkisi.
    • Fazla kilolu olmak.
    • İdrar yolu enfeksiyonları, sistit.

    Kadınlarda idrar kaçırma nedenleri arasında bunlar yer alabilir. Saydıklarımıza ek olarak sinir sistemiyle ilgili bazı rahatsızlıklar da idrar kaçırmaya neden olabilir.

    İdrar Kaçırma Tedavisi İçin Hangi Doktora Gitmek Gerekir?

    İdrar kaçırma sorunu yaşayan kadınlara öncelikle bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanıyla, yani jinekologla görüşmeleri önerilir. Boşaltım sistemine dahil olan organlar hem kadınlarda hem de erkeklerde hemen hemen aynı şekilde çalışmaktadır. Ancak kadın bedeninin anatomisiyle ilgili bazı temel farklılıklar, kadınlarda idrar kaçırmayı, erkeklerdeki idrar kaçırma sorunundan ayırabilmektedir. Bu yüzden idrar kaçırma sorunu yaşayan kadınlar, alanında uzman bir kadın doğum doktoru ile görüşmelidirler.

    İdrar Kaçırma Tipleri Nelerdir?

    Üç farklı idrar kaçırma çeşidi vardır. Bunlar:

    • Sıkışma Tipi İdrar Kaçırma: Sıkışma tipi idrar kaçırma, idrar kesesinin aniden kasılmasıyla meydana gelen idrar kaçırma tipidir. Bu kasılma sebebiyle ani bir idrara çıkma ihtiyacı duyulabilir ve bazen tuvalete yetişemeden idrar kaçırma meydana gelebilir.
    • Taşma Tipi İdrar Kaçırma: Taşma tipi idrar kaçırmada idrar kesesi dolmasına rağmen tuvalete çıkma ihtiyacı hissedilmez. Bunun bir sonucu olarak da idrar kesesi ‘’taşar’’ ve idrar kaçırma olayı meydana gelir.
    • Stres Tipi İdrar Kaçırma: Stres tipi idrar kaçırmada, dolu olan mesane; kişinin kahkaha atması, öksürmesi veya hapşırması ile bir basınç hisseder. Mesane üzerinde meydana gelen bu basınç kişinin idrarını kaçırmasına yol açar.
    • Karışık (Mix) Tip İdrar Kaçırma: Karışık tip idrar kaçırmada, daha önce bahsetmiş olduğumuz idrar kaçırma tiplerinin bazıları birlikte görülmektedir.

    İdrar Kaçırma Neyin Belirtisi?

    İdrar kaçırma veya idrar tutamama, kadınlarda pek çok rahatsızlığa işaret ediyor olabilir. Bu rahatsızlıkların arasında sinir sistemini tutan rahatsızlıklar, enfeksiyonlar, şeker hastalığı mesane tümörleri ve hormon dengesizliği yer alabilir. Bununla birlikte, zorlu doğumların ardından mesane zarar görmüş veya yıpranmışsa idrar kaçırma sorunu meydana gelebilir. Kesin teşhisin konulabilmesi, idrar kaçırma nedenlerinin belirlenebilmesi ve tedavinin mümkün olabilmesi için bir kadın doğum uzmanıyla görüşülmelidir.

    İdrar Kaçırma Nasıl Engellenir?

    İdrar kaçırma sorunu bazen yaşam tarzında yapılan değişimler ile ortadan kaldırılabilir. Ancak çoğu zaman idrar kaçırma, bir sağlık sorununun sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden idrar kaçırmanın engellenebilmesi için bahsi geçen sağlık sorunun tedavi edilmesi gerekmektedir.

    İdrar Kaçırma Tedavisi Nasıl Yapılır?

    İdrar kaçırma tedavisi, idrar kaçırmaya yol açan soruna göre çeşitlilik gösterebilir. Eğer idrar kaçırmaya yol açan sorun bir enfeksiyonsa antibiyotik tedavisine başlanabilir. İdrar kaçırma sorunu mesane kasları veya bağ dokuları sebebiyle ortaya çıkıyorsa bu dokuları güçlendirmeye yönelik çalışmalar yapılabilir. Aynı şekilde mesane sarkması tedavisi de gerçekleştirilebilir. İdrar kaçırma sorunu daha önce de bahsettiğimiz gibi bir metabolizma hastalığı, kadın hastalığı veya sinir sistemi hastalığı kaynaklı olabilmektedir. İdrar kaçırma tedavisi kapsamında bu rahatsızlıkları tespit etmek için araştırmalar yapılabilir ve kişiye özel tedavi seçenekleri oluşturulabilir.

    İstanbul İdrar Kaçırma Tedavisi Fiyatları 2023

    İstanbul idrar kaçırma tedavisi fiyatları, tedavinin hangi yöntemle yapıldığına göre değişiklik gösterebilir. İstanbul idrar tutamama tedavisi fiyatları hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; kapsamlı bir görüşme için Prof. Dr. Hüseyin Cengiz gibi uzman bir jinekologdan randevu alabilirsiniz.


    Doktora Sorun!
    Call Now Button