Yumurta Dondurma İstanbul
Bir kız çocuğu, yumurtalıklarında hemen hemen 2 milyon yumurta hücresi ile dünyaya gelmektedir. Bahsi geçen 2 milyon yumurta hücresinin yaklaşık 1,5 milyon tanesi, ergenliğe girilene kadar kaybedilmektedir. Geriye kalan yumurta rezervi ise âdet kanamaları ve benzer süreçler kapsamında, her ay bir miktar azalmaktadır. Yumurta rezervinin 45 ila 55 yaşları civarında ise tamamen tükenmesi ve kişinin menopoza girmesi beklenmektedir. Yumurta dondurma İstanbul için bize ulaşabilirsiniz.
Yumurta rezervleri tükendiğinde kadınlar, doğurganlıklarını kaybederler ve daha fazla çocuk sahibi olamazlar. Yumurta dondurma işlemi ise yumurta rezervleri az olan veya kemoterapi gibi ciddi tedavilerden geçecek olan kadınların başvurduğu özel bir işlemdir. Bu işlem sayesinde bireyin olgunlaşmış yumurta hücreleri vücuttan alınabilir ve planlanan gebelik tarihine kadar dondurulmuş bir şekilde saklanabilir. Yumurta dondurma işlemi kapsamında saklanan yumurta hücreleri, uzun yıllar boyunca bozulmadan saklanabilmektedir. Bu yazının devamında ‘’Yumurta dondurma nerede yapılır?’’, ‘’Yumurta dondurma nasıl yapılır?’’, ‘’Yumurta dondurma ne kadar sürer?’’ ve ‘’Yumurta dondurma fiyatı ne kadar?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul yumurta dondurma işlemi hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; kapsamlı bir görüşme için Prof. Dr. Hüseyin Cengiz gibi uzman bir kadın hastalıkları doktorundan randevu alabilirsiniz.
Yumurta Dondurma Nedir?
Yumurta dondurma, olgunlaşan yumurta hücrelerinin toplanması, laboratuvar koşullarında, kullanılacakları tarihe kadar saklanmaları işlemidir. Bu işlem sayesinde toplanan yumurta hücreleri, gebeliğin planlandığı tarihe kadar korunabilir. Daha sonra ise tüp bebek tedavisi kapsamında kullanılabilirler. Yumurta dondurma işlemi kapsamında dondurulan yumurtalar 5 yıla kadar saklanabilmektedir.
Yumurta Dondurma Neden Yapılır?
Yumurta dondurma, yumurta hücrelerinin korunması ve gerektiğinde gebelik için kullanılabilmeleri amacıyla yapılır. Böylece hızla yumurtalık rezervleri azalan, zorlu tedavilerden geçecek olan hastalar; bu süreçleri atlattıktan sonra da gebe kalabilir, bebek sahibi olabilirler. Yumurta dondurma işlemi ile korunan yumurta hücrelerinin, tüp bebek tedavisi ile döllenmesi ve rahme yerleştirilmesi gerekir.
Yumurta Dondurma Hangi Durumlarda ve Kimler İçin Tercih Edilir?
Yumurta dondurma şu gibi durumlarda tercih edilebilir:
- Kemoterapi gibi tedaviler geçirecek olan hastaların, tedavi sırasında yumurta rezervleri zarar görebilir. Bu yüzden kemoterapi öncesi yumurta dondurma işlemi yapılabilir.
- Erken menopoz riski olan kadınlar, erkenden menopoza girme riskine karşı yumurta dondurma işlemi yaptırabilirler.
- Eğer yumurtalık gibi organların alınması gerekirse veya benzer bir operasyon planlanıyorsa yumurta dondurma işlemi yaptırılabilir.
- Eğer kişinin yumurta rezervlerinde ciddi bir azalma varsa ve birey henüz gebelik düşünmüyorsa yumurta dondurma işlemi yapılabilir.
Yumurta dondurma uygulaması bahsi geçen durumlarda yapılabilir. Yumurta dondurma işleminin yapılabilmesi için üç uzman hekimden oluşan bir sağlık kurulundan rapor alınması gerekmektedir. Doktorunuz bu işlem hakkında sizi detaylı olarak bilgilendirecektir.
Yumurta Dondurma Ne Kadar Sürer?
Yumurta dondurma işlemi genelde 15 gün kadar sürmektedir. Bu süre, yumurtaların olgunlaşma sürecini de kapsamaktadır. Yumurtalar yeterince olgunlaştıktan sonra görece kısa bir işlemle toplanır ve özel koşullar altında saklanmaya başlanırlar.
Dondurulan Yumurtalar Ne Kadar Saklanabilir?
Dondurulan yumurtalar ilk etapta 1 yıl boyunca saklanırlar. Daha sonra ise her yıl, hastadan alınan izinle 5 yıla kadar saklanabilirler. Talep dahilinde bu sürenin daha fazla uzaması da mümkündür.
Yumurta Dondurma Nasıl Yapılır?
Yumurta dondurma işlemi belli başlı aşamalar kapsamında yapılmaktadır. Bu işlemin ilk aşamasında yumurtaların yeterince olgunlaşabilmesi için hastaya özel ilaçlar reçete edilir. İlaç kullanımı devam ederken belli aralıklarla yumurtalıklar, ultrason uygulamasıyla kontrol edilir. Eğer yumurtalar yeterince gelişmişse yumurta çatlatma iğnesi yapılır. Yumurta çatlatma iğnesi yapıldıktan bir buçuk gün sonra yumurtalar, ultrason kontrolü altında hastanın yumurtalıklarından alınırlar. İşlem sırasında herhangi bir cerrahi uygulamaya başvurulmaz. Dolayısıyla ağrılı bir uygulama değildir. Toplanan yumurta hücreleri, sıvı nitrojen içerikli özel sistemler yardımı ile yıllarca, bozulmadan saklanabilir. Daha sonrasında ise hasta tüp bebek tedavisi sayesinde bu yumurtalar kullanılarak gebe kalabilir. Tüp bebek tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan Tüp Bebek Tedavisi isimli yazıyı inceleyebilirsiniz.
İstanbul Yumurta Dondurma Fiyatları 2023
İstanbul yumurta dondurma fiyatları, uygulamanın nerede yapıldığına göre kişiden kişiye değişebilir. İstanbul yumurta dondurma fiyatları hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; kapsamlı bir görüşme için Prof. Dr. Hüseyin Cengiz gibi uzman bir kadın hastalıkları doktorundan randevu alabilirsiniz.