Rahim Sarkması Tedavisi İstanbul

    İnsan vücudunda yer alan tüm organlar, üzerlerine düşen özel görevlere ve sorumluluklara sahiptirler. Bu sorumluluklar dahilinde hiç ara vermeden çalışırlar. Organlarımızın neredeyse tamamı belli bir konuma sahiptir. Bu konumları sayesinde, görevleriyle ilgili olan organlarla birlikte çalışabilir, son derece karmaşık işlemleri gerçekleştirebilirler. Ancak rahim gibi bazı organlar, bulundukları yere tam olarak sabitlenmiş değillerdir. Rahim sarkması tedavisi İstanbul için bize ulaşın.

    Mesela rahim, hareketini kısıtlayan bağ ve kas dokulara rağmen kısmi bir esnekliğe, hareket kabiliyetine sahiptir. Bu esnekliğin en önemli sebebi, rahmin gebelik sırasında karın boşluğu çerçevesinde genişlemesidir. Ancak gebelik ve doğum gibi süreçlerin ardından rahmin hareket etmesini, sarkmasını engelleyen dokularda yıpranma görülebilir. Bu da rahim sarkması gibi istenmeyen sorunlara yol açabilir. Bu yazının devamında ‘’Rahim sarkması neden olur?’’, ‘’Rahimde sarkma nasıl geçer?’’, ‘’Rahim sarkması tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Rahim sarkması ameliyatı nasıl yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul rahim sarkması tedavisi hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; kapsamlı bir görüşme için Prof. Dr. Hüseyin Cengiz gibi uzman bir jinekologdan randevu alabilirsiniz.

    Rahim Sarkması Nedir?

    Rahim sarkması, ilerleyen yaş ve doğum komplikasyonları gibi sebeplerden ortaya çıkan önemli bir kadın hastalığıdır. Bu hastalığa sahip olan kadınlarda rahim, yer çekiminin etkisiyle vajinaya doğru sarkmaya başlar. Hatta hastalığın ilerleyen dönemlerinde rahim, vajina girişinden dışarıya doğru sarkabilir.

    Rahim Sarkması Neden Olur?

    Rahim sarkması, rahmin, konumunu korumasına yardım eden bağ ve kas dokularının yıpranmasıyla meydana gelmektedir. Bu durum zorlu doğumlar, çoğul doğumlar ve rahim ameliyatları sonrasında meydana gelebilmektedir. Aynı şekilde ilerleyen yaşın ve genetik faktörlerin de rahim sarkmasına yol açabileceği bilinmektedir. Rahim sarkmasına neden olabilen diğer faktörler arasında; kronik kabızlık, kronik öksürük ve menopoz sebebiyle yaşanan hormon dengesizliği de yer almaktadır.

    Rahim Sarkması Belirtileri Nelerdir?

    Rahim sarkması belirtileri arasında şunlar yer alabilir:

    • İdrar tutamama veya idrar kaçırma.
    • Lekelenme benzeri kanamalar.
    • Cinsel birliktelik sırasında ağrı.
    • Rahmin vajinadan sarkması.
    • Karın ve sırt ağrıları.
    • Vajinal akıntılarda artış.
    • İdrar sırasında zorlanma ve ağrı.

    Rahim sarkması belirtileri bu şekilde sıralanabilir.

    Rahim Sarkması Kimlerde Görülür?

    Rahim sarkması genelde zorlu doğumlar yapmış kadınlarda görülür. Aynı şekilde menopoza giren kadınlarda da hormon dengesizliğine bağlı rahim sarkması görülebilmektedir. Aile üyelerinden birinde rahim sarkması olan kadınlar da rahim sarkması açısından risk altında olabilir.

    Rahim Sarkması Kendiliğinden Geçer Mi?

    Rahim sarkması kendiliğinden geçmez. Rahim sarkması, kendiliğinden geçmediği gibi zamanla daha da kötüye gidebilir. Rahim, vajinadan görünecek şekilde sarkmaya başlayabilir.

    Rahim Sarkması Tedavi Edilmezse Ne Olur?

    Tedavi edilmeyen rahim sarkması, zaman içerisinde daha ciddi bir boyuta ulaşabilir. Tedavi çalışmalarının geciktirilmesi ve sarkmanın devam etmesi durumunda; ilerleyen zamanlarda yapılacak olan tedavilerin zorluğu da artmaktadır. Bu yüzden rahim sarkması olan kadınlara, vakit kaybetmeden bir kadın hastalıkları uzmanıyla görüşmeleri önerilir.

    Rahim Sarkması Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Rahim sarkması tedavisi, rahmin sarkmasını durdurmak için yapılan egzersizlerle ve yaşam tarzı değişiklikleriyle yapılabilmektedir. Eğer rahim sarkması ilerlemişse ve hastanın gebe kalma gibi bir planı yoksa rahmin alınması da gerekebilir. Bu işlem, kapalı rahim alma ameliyatı veya vajinal yoldan, tamamen izsiz rahim ameliyatı olarak bilinen operasyonla yapılır.

    Rahim Sarkması Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Rahim sarkması ameliyatı, genellikle kapalı cerrahi tekniklerle yapılan gelişmiş bir operasyondur. Operasyonun diğer ismi laparoskopik histerektomidir. Rahim sarkması ameliyatı çoğunlukla genel anestezi altında yapılmaktadır. Bu ameliyat sırasında hastanın karın bölgesine, boyutları 5 milimetre ila 10 milimetre arasında değişen 3 kesi atılır. Bu küçük kesilerden rahme, laparoskopi kamerası ulaştırılır. Daha sonra ise rahim, bu kameradan gelen anlık görüntü yardımı ile alınır. Rahim sarkması ameliyatı genelde bir saat içerisinde son bulmaktadır.

    Rahim Sarkması Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

    Rahim sarkması ameliyatı olan kadınlar, 1 gece kadar hastanede misafir edilebilirler. Daha sonra ise taburcu edilirler. Ameliyatı takiben 1 ila 2 hafta içerisinde, gündelik yaşam dönecek kadar iyileşmeleri beklenir. Yine de tam iyileşme sağlanana kadar ağır işlerden kaçınılmaya devam edilmelidir.

    Rahim Sarkması Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    Rahim sarkması ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında şunlar yer alabilir:

    • Doktorun önerdiği süre boyunca cinsel ilişki önerilmez.
    • Bir süre duş alınmamalı, daha sonra ise tam iyileşme sağlanana kadar ayakta duş alınmalıdır.
    • Bir süre denize, havuza veya kaplıcaya girilmemelidir.
    • Genel hijyene dikkat edilmelidir.
    • Ağır sporlar yapılmamalıdır.
    • Doktorun reçete ettiği ilaçlar özenle kullanılmalıdır.
    • Doktor kontrolleri aksatılmamalıdır.
    • Ağır işlerden kaçınılmalıdır.

    Doktor, rahim sarkması ameliyatı sonrası süreçler hakkında detaylı bilgilendirme yapacaktır.

    İstanbul Rahim Sarkması Tedavisi Fiyatları 2023

    İstanbul rahim sarkması ameliyatı fiyatları, ameliyatın kapsamına göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. İstanbul rahim sarkması tedavisi fiyatları hakkında bilgi almak için bizi arayabilir; kapsamlı bir görüşme için Prof. Dr. Hüseyin Cengiz gibi uzman bir jinekologdan randevu alabilirsiniz.


    Doktora Sorun!
    Call Now Button